2023-05 Výběrové řízení do Komunitního týmu

FOKUS České Budějovice nabízí pracovní místo v Komunitním týmu (sociální rehabilitace) na pozici sociální pracovník/ce nebo pracovník/ce v sociálních službách

Požadované vzdělání:

Buď vzdělání vysokoškolské, vyšší odborné – podle zákona č 108/2006 Sb. o sociálních službách (sociální a charitativní práce, sociální pedagogika, zdravotně sociální, sociálně právní, výhodou je kombinace se středním zdravotnickým vzděláním – registrovaná sestra, psychiatrická sestra).

Nebo středoškolské vzdělání + kvalifikační kurz pro práci v sociálních službách.

Další požadavky:

Bezúhonnost, zdravotní způsobilost, znalost práce s internetem a na počítači (Word, základy Excelu).

Praxe v oboru výhodou – uvítáme kontakty na reference z předchozího zaměstnání, stáže či dobrovolnické činnosti.

Osobní předpoklady:

Respekt k práci druhého, spolupráce a otevřenost v komunikaci s kolegy i klienty, odpovědnost vůči kolegům, nastavení a dodržování pravidel, týmovost a pozitivní přístup, ochota hledat cesty a způsoby řešení, když něco nejde, zodpovědnost vůči sobě a zájem pracovat s lidmi s duševním onemocněním.

Popis pozice:

Přímá práce s klientem formou case managementu zejména v přirozeném prostředí klienta (v terénu) na území okresů České Budějovice a Český Krumlov – mapování potřeb, individuální plánování, nácvik dovedností, poradenství, zprostředkování služeb, sociálně terapeutické a aktivizační činnosti, doprovody, spolupráce se sociální sítí klienta, veřejnými službami a dobrovolníky. Zaměřování se na silné stránky klienta a příběh jeho zotavení, podpora posunu tam, kde to je v danou chvíli pro klienta možné. Vedení dokumentace a administrativa související se službou.

Nabízíme:

Zajímavou práci ve vstřícném kolektivu, možnost pravidelných intervizí a supervizí, možnost podílet se na směřování organizace a profesního růstu a možnost dalšího vzdělávání a osobního rozvoje

Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, pružná pracovní doba, celý úvazek.

  • Nástupní mzda pro sociálního pracovníka: 32.000 Kč, po zapracování možnost zvýšení
  • Nástupní mzda pro pracovníka v sociálních službách: 30.000 Kč, po zapracování možnost zvýšení

Informace o výběrovém řízení:

Životopis a motivační dopis posílejte e-mailem na adresu kot@fokus-cb.cz do 31. 5. 2023, do předmětu uveďte: Výběrové řízení do Komunitního týmu.

Pohovory s vybranými uchazeči proběhnou v červnu 2023.

Nástup možný od 1. 7. 2023 

Inzerát na výběrové řízení do Komunitního týmu ke stažení zde