Inzerát na sociálního pracovníka či pracovníka v sociálních službách

Autor: Věrka

Do Komunitního týmu přijmeme nového kolegu či kolegyni, kterého/kterou zajímá téma duševního zdraví a spolupráce s klienty, kolegy a dalšími subjekty. 

Koho hledáme: 

Člověka, který je spolehlivý, samostatný a zároveň schopný spolupráce a fungování v týmu. Někoho, kdo si rád rozšiřuje obzory a vzdělává se. Spolupracovníka, který v krizových situacích zachová chladnou hlavu. Kdo se nebojí být kreativní v řešení situací našich klientů a hledá příležitosti, je nositelem naděje a je ochoten hledat cesty společně s klienty a být jim na nich průvodcem, partnerem. 

Nabízíme

Práci v různorodém, přátelském a pozitivně laděném kolektivu sociálních a dalších odborných pracovníků, kterým dává jejich práce smysl.

Zajímavou náplň činnosti, převážně v terénu. Jedná se o schůzky doma u klientů, doprovody k lékařům, na úřady, výjezdy do psychiatrických nemocnic atd. 

A tady už podrobné informace k výběrovému řízení: 

FOKUS České Budějovice, z.ú. nabízí pracovní místo na pozici odborný pracovník v sociálních službách / sociální pracovník

Požadované vzdělání:

Vysokoškolské, vyšší odborné – podle zákona č 108/2006 Sb. o sociálních službách (sociální a charitativní práce, sociální pedagogika, zdravotně sociální, sociálně právní, výhodou je kombinace se středním zdravotnickým vzděláním – registrovaná sestra, psychiatrická sestra).

nebo

Středoškolské + kvalifikační kurz pro práci v sociálních službách (pracovník v sociálních službách)

Další požadavky:

Bezúhonnost, zdravotní způsobilost, řidičský průkaz skupiny B (aktivní řízení motorového vozidla), znalost práce na PC (internet, MS Word)  

Praxe v oboru výhodou – uvítáme kontakty na reference z předchozího zaměstnání, stáže či dobrovolnické činnosti

Osobní předpoklady:

Schopnost týmové práce, samostatnost, zodpovědnost, flexibilita, empatie, komunikační dovednosti, zájem pracovat s lidmi s duševním onemocněním

Popis pozice:

Přímá práce s klientem zejména v jeho přirozeném prostředí (v terénu) na území okresů České Budějovice a Český Krumlov – mapování potřeb, individuální plánování, nácvik dovedností, poradenství, zprostředkování služeb, sociálně terapeutické a aktivizační činnosti, doprovod, spolupráce se sociální sítí klienta, veřejnými službami, vedení dokumentace, administrativa související se službou,

Nabízíme:

  • zajímavou práci v malém kolektivu
  • možnost pravidelných intervizí a supervizí
  • možnost podílet se na směřování organizace a profesního růstu
  • možnost dalšího vzdělávání a osobního rozvoje

Pracovní poměr na dobu určitou s možností prodloužení, pružná pracovní doba, celý úvazek.

  • Nástupní mzda pro sociálního pracovníka: 25.000 Kč, po zapracování zvýšení
  • Nástupní mzda pro pracovníka v sociálních službách: 23.000 Kč, po zapracování zvýšení

Informace o výběrovém řízení:

Životopis a motivační dopis posílejte mailem na adresu: a.vedralova@fokus-cb.cz do 30. 9. 2021, do předmětu uveďte: VŘ sociální pracovník/pracovnice

Pohovor s vybranými uchazeči proběhne v první polovině října 2021.

Nástup možný od 1. 11. 2021 

Zveřejnění informace o výběrovém řízení ve Wordu najdete zde.